Home Belgique
Pays Bas France Herbegement-Info   Aménagement Liens Contact
Royaume Uni Irlande

 

Drenthe

 

Flevoland

 

Friesland

 

Gelderland

 

Groningen

 

Limbourg (Pays Bas)

 

Brabant Nord

 

Overijssel

 

Utrecht

 

Zeeland

 

La Hollande du Sud

 

Les jardins exemplaires des pépinières

 

Homepage

mooietuinen

Jardins à visiter dans la province de Zeeland (Pays-Bas )

BoulevardVlissingenprovZeelandNL02042006007

Het Zeeuwse landschap is gedurende een periode van 800 jaar gekenmerkd door bedijkingen en inbraken van het water. Op tal van plaatsen zijn dijken, welen en kreekresten zichtbaar, hier en daar uitgestrekte akkers- en weidegebieden met traditionele Zeeuwse boerderijen en buiten de zeedijken wacht het grote water van de zeegaten. Vruchtbare polders en grote open water, vandaar de naam groenblauwe oase die Zeeland ook toebedeeld krijgt.

Ontdek alle kwekerijen uit Nederland en omliggende landen, zoeken per categorie (rozen, vaste planten, siergrassen, waterplanten, varens, kruiden, exoten, loofbomen, sierheesters, fruitbomen - www.kwekerijennederland.nl

De Zeeuwse rozentuin ( Kats – 9km van Goes – Zeeland )

In deze 4ha grote lanschapstuin kan de bezoeker meer dan 1000 rozen soorten en 100 soorten clematissen bewonderen. In de Engelse tuin bevinden zich tal van Engelse en David Austin rozen , in de klassieke tuin eveneens veel oude rozen varieteiten die van begin juni tot half juli bloeien. Er is steeds een vaste en wisselende collectie beeldende kunst tussen de rozen te bewonderen.

Er is een mooie en rijk aanbod struik- en stamrozen te koop.

Mogelijkheid tot lunch op openingsdagen en diner op vrijdag en zaterdagavond.

Tuinen te bezoeken van dinsdag tot en met zaterdag van 10 u – 17 u.

Voor meer info: klik hier

zeeuwserozentuin
zeeuwserozentuin2

Tuindagen van Brasschaat:

13 - 16 mei : exclusieve tuinbeurs in een van de mooiste Engelse landschapsparken van Vlaanderen (9km van Antwerpen )

meer info: klik hie r

De Sequoiahof... ( Vlake - Zeeland )

Vanuit een weidse polder stapt u in het weelderig paradijs van Jos de Koeyer. Wat destijds begon met twee hectare kale grond en slechts twee perenbomen, is uitgegroeid tot een poëtische tuin, met een zeer grote variatie aan flora en fauna.

Het is een wereld vol pastelkleurige prunussen, fragiele clematissen en heerlijk geurende kamperfoelie. Zwierige paadjes leiden u langs de imposante magnoliatuin, die in april/mei in de prachtigste kleuren bloeit. Ook de vijverpartijen vol bloeiende waterlelies en glanzende groene kikkers zijn een lust voor het oog. Maar er is meer te zien. Zo kunnen bezoekers heerlijk wegdromen tijdens een wandeling door de zuilengalerij in Romeinse stijl. Er is een duiven- en vleermuizentoren, een acht meter hoge rozenpiramide en er zijn twee Griekse monumentale huisjes. Ook de naaldhouttuin (Pinethum), de rotstuin en de bamboetuin zijn een bezoek meer dan waard.Voor de hongerigen of dorstigen is er het boerentuincafé, je kan er fietsen huren om de omgeving te verkennen en overnachten in de Bed & Breakfast.

Voor meer info : klik hier

terras1
wintlente57

Singelhof ( Biervliet – Zeeland )

Midden in het dorpje Biervliet ligt de tuin van Marie Louise en Thom van Vooren : ‘ Het Singelhof’. Deze romantische tuin van 2.100m2 bevat tal van mooie bomen en sierheesters, rozen en heel veel vaste planten. Tevens twee bloemenvelden in de stijl van Tom Stuart Smit, die er op de Chelsea Flower Show ooit de eerste prijs mee behaalde . Verder nog heel wat verrassende plantencombinaties. In 2008 won Singehof de ‘ Feeling ‘ tuinprijs.

Tuin te bezoeken van 16 mei tot 11 september op afspraak (10 – 25 pers)

En op 4 opentuin weekends – 23 en 24 mei – 26 en 27 juni – 10 en 11 juli-

4 en 5 september – van 10 u – 17 u – toegangsprijs : 2, 5 €

Voor meer info: klik hier

Foto20100210221439
P6230025
Foto20100210221456
mediteranezeetuinuilenbroek

Middellandse zeetuin Uilenbroek(TT Buttinge – Zeeland )

Deze 2000m2 grote mediterane tuin van Wim Uilenbroek te Buttinge ligt op en historisch stukje grond, nl. de noord-westhoek van de middeleeuwe St. Michaël kerk.

In deze in 1996 ontstane zinneprikkelende tuinen met tal van palmbomen, bamboes, cypressen en andere mediterane planten staan ook tal van ‘folies’ die de bezoeker op betoverende wijze verder in de sprookjesachtige wereld en sfeer van de arabische en zuiderse wereld voeren. Zo is er o.a. een tuin n Marokkaanse sfeer, een ‘ Plaza St Michael ‘ in Spaanse sfeer., geinteresseerden kunnen zich er ook inschrijven voor mozaiek workshops in het Mozaïekatelier Miss Moza waar Anke Elsen les geeft.

Tuinen te bezoeken : in juni en juli op zaterdag en zondag van 10 u- 17 u In augustus op vrijdag, zaterdag, zondag en maandag van 10 u- 17 u meer info bij VVV Walcheren

Toegangsprijs : € 5 p.p (incl. koffie of thee) kinderen tot 12 j gratis.

Rondleidingen min. 10 personen € 6,5 p.p én aub vooraf te reserveren.

Voor meer informatie: klik hier

midellandsezeetuinuilenbroek
middellandsezeetuinUilenbroek
Youtubelogo

Voor een You tube filmimpressie - klik hier !

Foto20100226201423 juustwakwou

"Juust Wa’k Wou" – Tragel Oost 21, JA Schoondijke West-Zeeuwsvlaanderen

Een liefhebberstuin van 5200 m2 naar eigen ontwerp en aanleg door Kees Jacobse.

Het binnengedeelte met veel borders, natuurlijke vijver en waterpartijen,

rozentuin en zijn natuurlijk hoogte verschil vormt de basis van deze tuin. Je ontdekt er terrassen, kuipplanten en overal leuke hoekjes met collages en leuke stillevens.

Zeker de moeite waard zijn de witte- kruiden- varen- grassen- siergroentetuin en Engelse border van 88m lang met zijn grote verscheidenheid aan planten en kleuren. Deze border ontspringt in de witte tuin en eindigt aan de zijde van de groentetuin met vurig rode en oranje kleuren. Een tuin om beslist leuke ideeÎn voor thuis op te doen !

Deze tuin onderscheidt zich bovendien door de grote verscheidenheid aan planten, momenteel reeds > 2200 verschillende soorten. Er is tevens een permanente expositie met aquarellen van Kees zelf en voor de liefhebbers van planten zijn er stekjes en plantgoed te koop tegen kostprijs.

Tuin te bezoeken :

Gratis opentuindagen in 2010 : van 10 u- 17 u

∞ 15 en 16 mei – voorjaarsweekend Iris en Oosterse papavers

∞ 26 en 27 juni – Rozen weekend

∞10 en 11 juli - Hemerocallis weekend

∞ 7 en 8 augustus – Dahlia weekend

∞ 11 en 12 sept. - Pompoenenweekend

Andere bezoekmogelijkheden zijn er van 28 mei tot 13 augustus – iedere vrijdag

Van 13u tot 21 u - 2,5€

Gedurende de zomermaanden van 28 mei t/m 13 augustus is er iedere vrijdag vanaf 17.30 tot 21.00 uur aquarelcursus in de tuin.

Voor meer info: klik hier

Foto20100226201625
DSC006121

 

Hier wordt aan gewerkt - binnenkort alle tuinen online

SedumBodneriiVNNN
Veelvolkaankoetshuis

 

Des Jardins Ouvert de Belgique

Agenda 2015

Home   Aménagement