Home Belgique
Pays Bas France Herbegement-Info   Aménagement Liens Contact
Royaume Uni Irlande

 

Drenthe

 

Flevoland

 

Friesland

 

Gelderland

 

Groningen

 

Limbourg (Pays Bas)

 

Brabant Nord

 

Overijssel

 

Utrecht

 

Zeeland

 

La Hollande du Sud

 

Les jardins exemplaires des pépinières

 

Homepage

mooietuinen

Jardins à visiter dans la province d' Utrecht (Pays-Bas )

In de provincie Utrecht zijn bijna alle landschapstypen van Nederland vertegenwoordigd. Zo zijn er heuvels, bossen, heidevelden, stuifzanden, weidegebieden, plassen, uiterwaarden en rivierkleilandschappen te vinden.

natuurgroot

Tuin en Kasteel van Amerongen(Amerongen, Utrecht)

Van 1 april tot en met 31 oktober is het genieten in de tuin van het Kasteel. In totaal bestaat de tuin uit tien hectare, een bezoek waard! In de tuin zijn vier eeuwen geschiedenis te zien. Voornamelijk 18de eeuwse baroktuin , met bloementuin, rosarium, berceau en diverse stinzenplanten. De tuinarchitecten Eduard André en Hugo Poortman zijn de laatsten die de tuinstijl aanpasten. Zij moderniseerden de tuin in de jaren 1887 en 1924 voor graaf Van Aldenburg Bentinck.

Tuinen te bezoeken van : april, september en oktober:

dinsdag t/m vrijdag       11.00 uur - 16.30 uur zaterdag en zondag        13.00 uur - 16.30 uur

mei t/m augustus:

dinsdag t/m vrijdag      10.30 uur - 16.30 uur zaterdag en zondag       12.00 uur - 16.30 uur

Voor meer info: klik hier

Foto20100131201452

Ontdek alle kwekerijen uit Nederland en omliggende landen, zoeken per categorie (rozen, vaste planten, siergrassen, waterplanten, varens, kruiden, exoten, loofbomen, sierheesters, fruitbomen - www.kwekerijennederland.nl

Tuin22

Tuindagen van Brasschaat:

13 - 16 mei : exclusieve tuinbeurs in een van de mooiste Engelse landschapsparken van Vlaanderen (9km van Antwerpen )

meer info: klik hie r

Op de Haar ( Veenwal 1, Hoevelaken) - 7 aaneengesloten tuinen over bijna 2 ha, meer dan 3.500 soorten planten, bomen en heesters - bezoeken op afspraak.

Makeblijde Architectuurpark ( Oude Wulfseweg 3, Houten ) - tuinarchitectuur in de praktijk, experimenteel podium voor ontwerpers en landschapsarchitectuur.

Ridderhofstad Hindersteyn (Langbroekerdijk A 119 - Langbroek ) - historische buitenplaats met middeleeuwse oorsprong, woontoren uit 13de eeuw- tuinen gerestaureerd naar situatie 2de helft 19 de eeuw. (kasteel zelf niet te bezoeken)

Kastanjehof ( Kapelsepad 2, 3412 KL Lopikerkapel) -besloten tuin in de weidsheid van de polder met inbreng van tuinarchitect Arend Jan van der Horst.

Tuin de Evolutie ( Parallelweg 13, NT Nieuwegein ) -kleurrijke bordertuin van 4000m2 met dierenweide, fruitboomgaard en natuurlijke waterpartijen.

Fort Hooftdijk ( Budapestlaan 17 - Utrecht) - botanische tuin van Universiteit van Utrecht met mooie rotstuin, systeemtuin, thematuin en (sub)tropische collecties.

Hier wordt aan gewerkt , binnenkort deze tuinen uitvoerig online en tevens nog andere tuinen uit Utrecht .

SedumBodneriiVNNN
Veelvolkaankoetshuis

 

Des Jardins Ouvert de Belgique

Agenda 2015

Home   Aménagement