Home Belgique
Pays Bas France Herbegement-Info   Aménagement Liens Contact
Royaume Uni Irlande

 

Drenthe

 

Flevoland

 

Friesland

 

Gelderland

 

Groningen

 

Limbourg (Pays Bas)

 

Brabant Nord

 

Overijssel

 

Utrecht

 

Zeeland

 

La Hollande du Sud

 

Les jardins exemplaires des pépinières

 

Homepage

mooietuinen

Jardins à visiter dans la province du Brabant du Nord (Pays-Bas )

pxStrabrechtsehei1

Noord- Brabant is de op een na grootste provincie van Nederland, vrij verstedelijkt maar met het behoud van zijn landschappelijke waarden. Het gebied bestaat uit dekzandgebieden, beekdalen en restanten van het vroegere Hollandveen. Enkele nationale Parken zoals Park Loonse, de Drunense Duinen, Kampina en Nationaal Park de Biesbosch zijn absoluut de moeite waard. De provincie bevat ook tal van mooie tuinen die vaak in particulier bezit zijn .

D’n Overkaent ( Gilze – Noord Brabant )

Deze 7.500m2 grote vaste plantentuin van Wies en Henk Goeijers in Gilze werd door Henk vanaf 1996 aangelegd. Eerst werden de structuurelementen aangebracht, vijvers, waterlopen, bomen en struiken Èn dan kwamen de vaste planten. Henk zelf reeds jaren werkzaam bij een grote vaste planten kwekerij wou wel eens zien en beleven hoe al die vaste planten er in een echt volwassen stadium uitzagen. Naast een algemeen assortiment zijn er uiteraard ook de favorieten : je vindt er niet minder dan 250 verschillende Hosta soorten, 200 varieteiten Hemerocallis ( daglelie) , ca 50 soorten Geranium, heel wat siergrassen en tevens asters. In de tuin vindt je ook de ‘Nederlandse Collectie’ van Heuchera met zo’n 150 variëteiten.

Tuin te Bezoeken : hele jaar door vanzodra het licht is tot het donker.Groepen graag vooraf reserveren.

Toegangsprijs : 2€

Voor meer info: klik hier

item8
item9

De Uylenbergh ( Hoogerheide – Zuid- West Brabant )

 

Romantische leeftuin van 1800m2 van eigen ontwerp met 5 verschillende tuingedeelten.

Er is o.a. een middentuin met kleurige borders omzoomd en daarachter een dijk van een tuin (op een wal), er is een buxustuin waar een nieuwe fruittuin bij aangelegd wordt en verder nog een terras met vijver en heel wat leuke potterie. Aan de zijkant is een paarse border en even verderop de groene zijtuin. In de voortuin tal van leilinden en buxusvakken met daarin diverse soorten vaste planten. Bij de tuinpoort vindt je ook diverse hortensias van meer dan 50j oud.

 

Tuin te bezoeken voor groepen vanaf 15 personen in de maanden juni en juli.

 

Voor meer info: klik hier

zonnewijzer
juni22006tussenpotterieenvijver1
Foto20100215111915

 

De Tuinen in Demen ( Kleine Poestraat 13 – KM Demen )

 

Verrassende combinaties van gewone en bijzondere vaste planten, éénjarigen, bollen en rozen in verschillende tuindelen met elk hun eigen kleur en sfeer.

Zo is er een oranje rozentuin, een rozerode rozentuin, een witte tuin, een hagentuin en nog veel meer.

Er zijn meer dan 120 soorten rozen te zien, in alle vormen en kleuren. Spectaculair zijn de loofgangen, waarvan er één met ruim 80 leirozen is begroeid.

Er staan ruim 130 soorten Hemerocallis langs het Wim Willemsenpad en vele bijzondere groentesoorten in de ronde groentetuin.

Je kunt heerlijk zitten in de gezellige theeschenkerij, onder het genot van een kopje koffie of thee in een prachtige tuin, in een rustige, landelijke omgeving.

De Tuinen in Demen hebben de ware planten- liefhebber iets bijzonders te bieden! Ze zijn gelegen aan de dijk van de rivier de Maas, in een prachtige landelijke omgeving .

Tuinen te bezoeken vanaf 30 mei tot en met 29 augustus 2010 elke donderdag en zondag geopend voor publiek van 11.00 tot 17.00 uur.

De toegangsprijs bedraagt € 4,00

 

Voor meer info : klik hier

Image010JPG
Image009
Foto20100215112028
Rozendag1

"Tuinzondernaam" ( Astensedreef 3 – SJ Liessel - Zuid-Oost Brabant )

10 tuinkamers op kleur, van elkaar gescheiden door beuken- en/of taxushagen. Men loopt door een tuin waar roze de boventoon voert of waar bordeaux-rood de primaire kleur is. In de "hot garden" is de beplanting rood, oranje en geel. Er is verder een rozentuin, een moestuintje, taxustuin, herfsttuin. Borders in blauw-creme, buxusparterre en de zgn. "mixed border". Enkele waterpartijen verlevendigen het geheel.

Iedere maand wisselende tentoonstelling van kunstwerken uit glas, hout, keramiek, ijzer, marmer etc.

Tuin te bezoeken van mei t/m september op afspraak.

Open tuindagen: 13, 14, 15 en 16 mei. 19, 20, 26 en 27 juni. 10, 11, 24 en 25 juli. 7, 8, 21 en 22 augustus. 11, 12, 24 en 25 september. Telkens van 10.00 - 17.00 uur.

Toegangsprijs :  € 6,-- p.p. inclusief koffie/thee met een stuk vlaai. Ook mogelijkheid tot lunchen, high tea etc. Groepen tot 50 personen. Rondleidingen vanaf 10 personen.

 

Voor meer info : klik hier

tuinzondernaamvert1 tuinzondernaam
Foto20100216112759
huysop033

Huys op de Hei ( Verlengde Heistraat 5- CC Sambeek-N.Brab)

De tuin rondom ’t Huys op de Hei, met een oppervlakte van ruim 17.000 m2, is in 1988 door tuinarchitect Arend-Jan van der Horst ontworpen. Hij verdeelde de oppervlakte in verschillende ‘kamers’ en waar mogelijk werden grote elementen zoals zeer oude en grote bomen behouden.

Zo ontstond een ‘nieuwe tuin’ met karakteristieke elementen waarbij symmetrie, zichtlijnen en kleurgroepen centraal staan.
Tijdens een wandeling door de tuin ervaart de bezoeker een steeds veranderend beeld met wisselende sfeer, kleur en geur. Zo is er bijvoorbeeld de vijver met gele waterlelies en aan het eind een prieel , het altijd koele en groene bamboewoud, de romantische en heerlijk geurende rozenlaan (op z'n mooist van half mei tot eind juni ), de boomgaard met oude appelrassen, de paars-blauw-roze compositie, de Engelse witte tuin, de kruidenkweek, de kikkerpoel en het dakplatanen-terras.

Na een ontdekkingstocht door de tuin staat de koffie klaar en is het goed toeven op het ‘binnenplaats-terras’, aan de leestafel in de oranjerie met landelijk brocante of in de galerie tussen mooie schilderijen en/of beelden van kunstenaars uit de regio.

Tuin te bezoeken : Van april tot oktober iedere donderdag van 10.00u. - 17.00u.
Overige dagen voor groepen vanaf 10 personen,
en tijdens de schoolvakanties, op afspraak.
Toegangprijs : De entree bedraagt € 5,- voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen tot 12 jaar.
Honden worden niet toegelaten.

Voor meer info: klik hier

huysop099
huysop012
huysop112

Mesenhof, Loo 88a, 5571 KS Bergeijk.

Vlak over de grens bij Lommel ligt de tuin ‘ Mesenhof’ 3000 m² groot, bestaande uit verschillende delen met diverse borders op kleur, zoals een blauw-crème border, een bordeaux-grijze border en een hot-border; achter in de tuin een natuurvijver, twee nostalgische muren met daar tussenin een Engels aandoende kas, verzonken in de aarde; grote collectie irissen , hemerocallissen,pioenen,hosta en papavers .

Tuin te bezoeken van : 15 mei tot en met 30 september op afspraak; zonder afspraak elke 1e zondag van de maanden mei tot en met september van 10.00 - 17.00 uur.

Open tuin: 19 en 20 juni.  

Ook mogelijkheid voor lunch en of high tea [vanaf 8 personen]

Entree: 2,50 p.p.

Voor meer info : klik hier

tuinfotorambler
tuinfotopoortje
tuinfotos003
tuinfotos002
l

De Dijkgaerd ( Zuidhollandsedijk 1 – Kaatsheuvel )

5000 m2 grote tuin met een overvloed aan planten en bloemen. Intieme tuinkamers op kleur worden afgewisseld met ruimtelijke gazons. Een rozentuin, een groene tuin, een witte tuin, een moes- en pluktuin en tenslotte een grote vijver maken de tuin compleet. De strakke lijnen van het ontwerp worden verzacht door de royale beplanting.. Dat alles is de Dijkgaerd in Kaatsheuvel.

 

Tuin te bezoeken tijdens de open dagen op 3 en 4 juli en 14 en 15 augustus 2010 .

Openingsuren : telkens van 10.00 tot 17.00 uur..

Groepen van tenminste 10 personen kunnen op afspraak van mei tot en met september de tuin bezoeken.

Voor meer informatie : klik hier

n
baroktuin

”Het Blomhof”, Rechtvaart 31, Kaatsheuvel  Noord-Brabant

 

In deze bloemen-wandeltuin van Marten en Hanneke Louwerse vindt u achter iedere dwarshaag een nieuwe verrassing: borders in het wit, in vlammende kleuren, in pasteltinten; een cirkel met grijsbladige planten, een tuin vol sombere kleuren; honderd verschillende rozen, vijftig soorten clematis; vijvers, een boomgaard en een bos. In de ‘Hortus Conclusus' worden de keukenkruiden en groenten geteeld. Een fauna van ganzen, kippen en pauwstaartduifjes vult de flora aan. Het is 9.000 m2 tuinplezier !

Tuin te bezoeken op: 3 en 4 juli en 14 en 15 augustus 2010; 10 tot 17 uur. Entree: € 2. Op deze dagen zij in de directe omgeving meerdere tuinen te bezoeken : klik hier

Groepen vanaf 12 personen zijn bovendien welkom tussen half mei en half augustus op afspraak.

Meer info : klik hier

 hetblomhof@hetnet.nl

Foto20100408150852a vlammendebordersvanHetBlomhofinKaatsheuvel
Foto20100408150852

 

HIER WORDT AAN GEWERKT - BINNENKORT MEER TUINEN ONLINE

SedumBodneriiVNNN
Veelvolkaankoetshuis

 

Des Jardins Ouvert de Belgique

Agenda 2015

Home   Aménagement
Share/Bookmark