Home Belgique
Pays Bas France Herbegement-Info   Aménagement Liens Contact
Royaume Uni Irlande

 

Drenthe

 

Flevoland

 

Friesland

 

Gelderland

 

Groningen

 

Limbourg (Pays Bas)

 

Brabant Nord

 

Overijssel

 

Utrecht

 

Zeeland

 

La Hollande du Sud

 

Les jardins exemplaires des pépinières

 

Homepage

mooietuinen

Jardins à visiter dans la province de Flevoland (Pays-Bas )

Waar niet langer dan een eeuw geleden nog de Zuiderzee golfde, is nu land met vruchbare poldergrond, duizenden hectaren bos en beplanting werden aangelegd. Het gebied is rijk aan ruiter-fiets- en wandelpaden en uiteraard hoe kan het ook anders randmeren en waterrecreatie . De jongste provincie van Nederland bevindt zich gemiddeld ongeveer 5 meter onder de zeespiegel. Met ruim 2000 hectare bollenvelden is Flevoland het grootste bloembollengebied van Nederland. De meeste tulpenvelden kom je tegen in de Noordoostpolder. En waar vruchtbare poldergrond is gedijen ook prachtige tuinen, tijd om op ontdekkingstocht te gaan !

banneroever

Ontdek alle kwekerijen uit Nederland en omliggende landen, zoeken per categorie (rozen, vaste planten, siergrassen, waterplanten, varens, kruiden, exoten, loofbomen, sierheesters, fruitbomen - www.kwekerijennederland.nl

FlevolandPosition

De Goldhoorn Gardens ( Bant – Flevoland )

De bezoekerstuin van tuinontwerpster Elly Kloosterboer – Blok is zo’n 4000m2 groot en omvat diverse tuinruimtes met aangename kleurcombinaties in perfecte harmonie.

Er is een voortuin, een stiltetuin, helleborustuin en een bostuin. Via een beuken berceau krijg je diverse doorkijkjes op het omliggende landschap. De natuurlijke vijver vormt een rustpunt in de tuin en een romantisch bruggetje verbindt de beide weelderig begroeide oevers.

 

Tuin te bezoeken van 15 april tot 15 september ( vrijdag en zaterdag : 11u tot 17 u ) – andere dagen op afspraak .

 

Meer info: klik hier

goldhoorn

Tuindagen van Brasschaat:

13 - 16 mei : exclusieve tuinbeurs in een van de mooiste Engelse landschapsparken van Vlaanderen (9km van Antwerpen )

meer info: klik hie r

goldhoorn2

De Tuinen van Lipkje Schat ( Bant – Flevoland )

 

Tuin van 3.500 m2 met formele en informele elementen, opgedeeld in 9 sfeervolle tuinen, omzoomd door beuken –en ligusterhagen. In het voorjaar kleuren duizenden bloembollen de tuin met heldere frisse tinten. De tuin heeft ook verschillende zichtlijnen op het omliggende landschap (graanvelden, bloembollenvelden) bewaard, in 2008 uitgeroepen tot kampioenstuin van afdeling Groei en Bloei van de Noordoostpolder. In de tuin heel wat geurende rozen, clematissen, bloembollen, siergrassen, eenjarigen en een veelheid aan schaduwplanten.

 

Tuin te bezoeken van 1 april tot 1 augustus op afspraak

 

Meer info : klik hier

lipkje
lipkje2

De Orchideeën hoeve ( Luttelgeest- Flevoland )

In de tropische tuinen van de orchideeënhoeve waant u zich voor even in het oerwoud, duizenden soorten orchideeÎn groeien en bloeien er weelderig in een natuurlijke omgeving. Er zijn niet minder dan 1200 varieteiten te bewonderen. De Maleisische tuin herbergt een origineel vissersdorpje met paalwoningen en regenwoud begroeiing.

De Taiwanese tuin is gebouwd om te genieten en tot rust te komen, om te filosoferen over de zin van het leven, hier tal van fraaie theehuisjes, vijverpartijen, Ikebana en Bonsai. Tot slot bevat de orchideeënhoeve ook nog een fraaie Vlindervallei !

 

Voor meer info klik hier

Youtubelogo1
Foto20100118121917

Video impressie orchideeënhoeve Luttelgeest -klik hier

Foto20100118121845

Bamboekwekerij Indo Suka ( Crell – Flevoland )

In de showtuinen van Indo Suka leert u alles over bamboe en siergrassen. De showtuinen en het bamboebos beslaan ongeveer 1 ha. U maakt er ook kennis met diverse afgeleide producten van bamboe ( bamboeschuttingen, bamboe meubelen), Indonesische beelden en cadeau artikelen.

 

Tuin te bezoeken van 1 april tot 15 oktober

 

Meer info : klik hier

Foto20100118122042
tuinjoosenjuli2006

Kwekerij Joosten ( Rutten – Flevoland )

 

Op de kwekerij zijn niet alleen > 1200 cultivars van Hemerocallis en 1350 soorten Iris germanica te vinden, er is ook een 2400 m2 grote showtuin waarin u combinatievormen van Iris en Hemerocallis met andere vaste planten kan bewonderen.

 

Meer info: Klik hier

LocusFlevum2

Locus Flevum ( Groene Velden 18 – 8211 BA Lelystad )

Ontwerpers echtpaar Lucien en Jikke Hamerpagt realiseerden op 6000 m2 een woning, orangerie en bezoekerstuin.

Het geheel werd in één beweging getekend, met een sterke dialoog tussen binnen- en buitenruimten. De vormentaal die is ontstaan, is te voelen als een spel tussen bakstenen muren, strakke waterpartijen, stoere houten constructies, bomen, heesters, weelderige vaste planten, grassen en lieftallige bolgewasjes.

Met deze instrumenten van de architect en de tuinontwerpster is Locus Flevum een waar tuinparadijsje geworden.

Een wandeling voert u door een mediterrane patio, de gravelgarden, de vlindertuin, het moeras en de natuurvijver, de boomgaard, het stinzenbosje en de schaduwtuin, de geheime tuin en veel verschillende borders vol bijzondere vaste planten en siergrassen.

In de orangerie kunt u een kopje koffie of thee gebruiken.

Tuin te bezoeken : van april t/m september, donderdag t/m zondag van 10:00 – 17:00

Entree 5 euro incl. koffie of thee

Voor meer info: klik hier

LocusFlevum1
LocusFlevum3

Voor een video impressie van Locus Flevum klik op You Tube logo

Youtubelogo

Binnenkort hier nog meer mooie tuinen te bewonderen !

SedumBodneriiVNNN
Veelvolkaankoetshuis

 

Des Jardins Ouvert de Belgique

Agenda 2015

Home   Aménagement