Home Belgique
Pays Bas France Herbegement-Info   Aménagement Liens Contact
Royaume Uni Irlande

 

Drenthe

 

Flevoland

 

Friesland

 

Gelderland

 

Groningen

 

Limbourg (Pays Bas)

 

Brabant Nord

 

Overijssel

 

Utrecht

 

Zeeland

 

La Hollande du Sud

 

Les jardins exemplaires des pépinières

 

Homepage

mooietuinen

Jardins à visiter dans la province de l' Hollande du Sud (Pays-Bas )

Ontdek alle kwekerijen uit Nederland en omliggende landen, zoeken per categorie (rozen, vaste planten, siergrassen, waterplanten, varens, kruiden, exoten, loofbomen, sierheesters, fruitbomen - www.kwekerijennederland.nl

Deze provincie is bijzonder verstedelijkt en beschikt over een bijzonder aantal interessante steden , bezienswaardigheden en attracties. Zo vinden we er o.a. het Keukenhof te Lisse met zijn ongeëvenaard bollenfestijn in de lente, Madurodam te Scheveningen , het avontuurlijk natuurgebied Tiengemeten, Westland en Midden Delfland met zijn moderne glastuinbouw en kassen. Ook natuurliefhebbers kunnen er naar hartelust hun hartje ophalen in ‘ Het Groene Hart ‘ , een schitterend polderlandschap en in Nationaal Park de Biesbosch, een van de grootste nationale parken van Nederland.

Arboretum Trompenburg ( Rotterdam, Zuid-Holland )

Dit zes hectaren grote arboretum kreeg zijn eerste aanzet toen Hendrik Wachter in 1825 ì Huize Zomerlustî verwierf en er een tuin in Engelse landschapsstijl (door Hendrik Wachter ) liet aanleggen. In 1857 verwierf de familie Van Hoey Smith het domein en werd het uitgebreid met enkele percelen weilanden en een kwekerij, rond 1870 kreeg het de naam Trompenburg toebedeeld. Rond 1900 werd een gedeelte van de tuin veranderd en ingericht voor een rhododendron collectie, later volgde ook een aanpassing met tal van Arts & Craft invloeden (met o.a vierkante tuinen met rozen en heide). Langzaam maar zeker werd het geheel veranderd in een arboretum dankzij de inspanningen van de bekende boomdeskundige James van Hoey Smith. De tuinen herbergen de dag van vandaag nationale collecties van beuk, eik, hosta en hulst, in de kassen kunt u genieten van bijzondere cactus en succulentencollecties. Er zijn ook tal van bijzondere coniferen en rodgersia’s te bewonderen .

Tuinen te bezoeken van maandag t/m vrijdag van 9u tot 17 u – zaterdag en zondag van 10 u – 16u. Tijdens de maanden november tot maart zijn de tuinen enkel te bezoeken op zondag van 12 – 16 u .

Toegangsprijzen : volwassenen 5,5 € - kinderen tot 12 j gratis mits onder begeleiding

Tijdens het museumweekend en het laatste weekend van april ( verkoop eenjarige) is het domein gratis te bezoeken.

Voor meer info: klik hier

rododendronsJPG
Foto20100128213854

 

Museumpark- Rotterdam Zuid-Holland (20ste eeuws New Urbanism)

Park Zorgvliet - Den Haag Zuid-Holland ( 18de eeuws landschapspark )

Hortus Botanicus Leiden - Leiden , Zuid-Holland ( botanische tuin 16-20ste eeuw)

Keukenhof - Lisse - Zuid-Holland ( 19de eeuwse Engelse, informele tuin )

Westlands Museum - Honselersdijk , Zuid Holland (historische tuin bij Museum)

Diergaarde Blijdorp - Rotterdam - Zuid Holland ( botanische tuin in dierentuin)

De Elzentuin - Hoeksche Waard Zuid Holland ( 20.000m2 grote landschapstuin )

Botanische Tuin van TU Delft - Delft - Zuid Holland ( meer dan 7000 plantensoorten)

Binnenkort worden bovenstaande tuinen uitvoerig beschreven, maar u kan nu alvast info vinden op hun eigen website - klik op de naam van de tuin !

Tuindagen van Brasschaat:

13 - 16 mei : exclusieve tuinbeurs in een van de mooiste Engelse landschapsparken van Vlaanderen (9km van Antwerpen ) meer info: klik hier

SedumBodneriiVNNN
Veelvolkaankoetshuis

 

Des Jardins Ouvert de Belgique

Agenda 2015

Home   Aménagement