cookandherbheading
Foto20100110170241

©2010Wim Maes  |  www.kruidenwereld.be - www.cookandherb.com  

logocookandherb

Cook and Herb Kruidenwereld

Wim Maes

Vijfhoeklaan7 2960 Brecht (Sint-Job in 't Goor)

Te Sint Job enkel op afspraak 0478/502404 en 0486/939123

Agenda –2010: workshops – kooklessen, Cook and herb - Kruidenwereld

Kookles – workshop: Mexicaanse keuken: vrijdag 26 februari en 5 maart van 19 tot 22 u

Basisgerechten en verfijning van de Mexicaanse keuken, een inleiding van de basis van de Maya’s tot verfijning van de keukengeheimen van Oaxaca. Salsa’s, guacamole, enchillada’s, wraps en tortilla’s, chilé, molé en veel meer..... > lees verder

Kookles – workshop: Gezond koken met verse kruiden, basis voorjaarskruiden: maandag 8 maart van 19 tot 22u 30

Dynamisch, creatief en gezond koken met de klassieke en minder bekende verse kruiden. Een grondige inleiding gericht naar de starter en gevorderden, via verschillende hapjes leert u klassieke toepassingen uit de Belgische en Franse keuken en vernieuwende toepassingen voor dagelijks gebruik en de feestelijke keuken.... > lees verder

Kookles – workshop: Gezond koken met verse kruiden, basis zuiderse kruiden: maandag 22 maart van 19 tot 22u 30

Haal de lente in huis en de zon in je gerechten. Een grondige inleiding gericht naar de starter en gevorderden, via verschillende hapjes leert u klassieke en creatieve gerechten uit de Italiaanse en mediterrane keuken.... > lees verder

Kookles – workshop: Sushi en Japanse kruiden, groenten en smaakmakers: vrijdag 12, 19 en 26 maart van 19 tot 22 u.

Uit respect voor de Japanse tradities, de bijzondere waaier aan botanische delicatessen en de unieke zuivere keukentechnieken leren wij u de goede basis en het belang van rijst koken op de juiste manier, een waaier van vormen en sushitechnieken.....> lees verder

Kookles – workshop: Kruiden en gezonde mezze uit Kreta, koken in de tuin rond de barbecue: donderdag 3 juni van 19 tot 22u 30

Een waaier van gezonde delicatessen, kruiden en groenten uit Kreta en de mediterrane keuken. Oeroude recepten en verfijnde creaties. Mezze, salades, marinades en gerechten en veel groenten op en rond de barbecue.... > lees verder

Cursus- workshop; Verse oogst en bereidingen uit de kruidentuin; vervolg van aanleg en onderhoud van de ecologische kruidentuin; donderdag 10 en 17 juni van 19 tot 22 u

Hier leggen we vooral aandacht aan het oogsten en verwerken van kruiden uit de tuin: snoeien, drogen, bewaren en verwerken: kruidenoliën, infusie, kruidenazijn, kruidenboter, gedroogde kruidenmengsels voor thee en keukengebruik, tapenades, marinades en sauzen voor de keuken. Hapjes en tapas met kruiden volgens het seizoen ...> lees verder

Workshop- diner: Eetbare bloemen nectar der goden, afrodisiacum voor Valentijn in de zomer; koken in de tuin: woensdag 23 juni van 19 tot 22u 30

Eetbare bloemen, zeldzame kruiden en delicatessengerechten uit alle werelddelen. Voor ons is het elke dag Valentijn, maar wat in februari niet voorhanden, schenkt de natuur ons nu in overvloed. Japanse gerechten, Mexicaanse, mediterrane topgerechten en zeekruiden, de absolute top smaakmakers uit moeder natuur .... > lees verder

Kookles – workshop: Eetbare bloemen nectar der goden, afrodisiacum voor Valentijn in de zomer; koken in de tuin: donderdag 24 juni van 19 tot 22u 30

Eetbare bloemen, zeldzame kruiden en delicatessengerechten uit alle werelddelen. Voor ons is het elke dag Valentijn, maar wat in februari niet voorhanden, schenkt de natuur ons nu in overvloed. Japanse gerechten, Mexicaanse, mediterrane topgerechten en zeekruiden, de absolute top smaakmakers uit moeder natuur. Een delicatessenmarathon van tapas voor gastronomen en beginners.....> lees verder

Kookles – workshop: Gezond koken met verse kruiden en historische groenten, wildseizoen: maandag 18 oktober van 19 tot 22u 30

Dynamisch, creatief en gezond koken met de klassieke en minder bekende verse kruiden, historische-, oer-, wilde en vergeten groenten en nieuwe groenten staan hier centraal. U leert hier bijzondere smaken en feestelijk bereiden van unieke groenten toepasbaar voor bij wildgerechten of de winterkeuken. Verassingstapadegustatie van zeldzame nooit eerder geziene oergroenten klassiekers als.... > lees verder

Kookles – workshop: Gezonde tapas met verse kruiden en bijzondere groenten, Spanje week van de smaak: maandag 22 november van 19 tot 22u 30

Dynamisch, creatief en gezond koken met de klassieke en minder bekende verse kruiden en bijzondere groenten. Vergeten groenten en Andesknollen. Tapas en pixtos maar met een uniek aanbod delicatessengroenten......> lees verder

Kookles – workshop: Feestelijke hapjes, verfijnd, gezond, creatief met verse kruiden en bijzondere groenten. maandag 13 december van 19 tot 22u 30

 

Topdelicatessen in alle vormen, een waaier van hapjes die ook als feestgerecht kunnen dienen, snel en eenvoudig, gezond en licht maar hemels culinair. Uw feesten kunnen na deze kookles niet meer stuk.....> lees verder